Scrisul de mana devine, in era digitala, trasatura de caracter.

E perioada in care se trimit urarile specifice sarbatorilor de iarna, celor dragi! De aproape sau de mai departe. E perioada in care si noi ne focusam pe Campania „Indemn la scris cu mana”. Pentru ca de prea multa vreme nu mai primim in casuta postală decat facturi si materiale promotionale. Pentru ca stim din ce in ce mai bine sa tastam si din ce in ce mai prost sa scriem. Pentru ca avem nevoie de gesturi duioase, personale, firesti, naturale. E vremea regasirii! Scriem cu mana si trimitem vesti, doruri si povesti de bine, celor dragi.

2

Lansam impreuna cu Muzeul de Panze si Povesti colectii de carti postale pentru a fi scrise de mana si trimise in lume, cu vesti si povesti / Din cand in cand facem ateliere de caligrafie (litere si cuvinte luate cu frumosul, meștesugite manual si trimise mai departe cu drag / Indemnam parintii sa le descopere celor mici magia lumii caligrafiei, care dezvolta foarte frumos creierul copiilor / Indemnam oamenii mari sa scrie biletele: de dragoste, de lucru, de drag, de amintire, de frumos, etc  Si mai ales facem ateliere de scris cu mana si trimis prin lume carti postale.  Atelierele noastre de pana acum s-au bucurat de un succes formidabil. Atat cel de la Bucuresti cat si cele de la Rosia Montana (despre care am scris aici), de la Sapanta (despre care am scris aici) sau de la UNTOLD-Cluj (despre care am scris aici). Oamenii au facut exercitiul rememorarii adreselor fizice de acasa sau ale prietenilor si, foarte multi dintre ei si-au readus aminte sa scrie de mana!  Un exercitiu de memorie si drag, facut impreuna cu noi si de premierul Romaniei Dacian Ciolos si de artistii Grigore Lese, Horia Tiganus sau Razvan Voiculescu, de familia Iordan din trupa de muzica veche 3 Parale, de Tica Darie si sute de oameni faini!

1

Scrisul de mana devine, in era digitala, trasatura de caracter.

• Lectiile de caligrafie par astazi mestesuguri invechite ale dascalilor si scolerilor de alta data. Copiii buchisesc tastaturi care mai de care mai sofisticate, astfel incat in lume exista deja comunitati intregi care nu mai stiu sa scrie cu mana.

• Cercetatorii au demonstrat, de-a lungul timpului, prin diverse aplicatii neuroimagistice, ca scrisul de mana schimba felul in care invata copiii si dezvolta creierul acestora . Numai faptul ca manuim un stilou sau un creion ne creste activitatea cerebrala si ne rafineaza functiile motorii. Mai mult, scrisul de mana spune foarte multe despre personalitatea unui om! Il defineste foarte clar și este un soi de oglinda a capacitatilor sale intelectuale, a spiritului.

• Caligrafia este un element estetic, una dintre cele mai importante forme de comunicare umană, un exercitiu bun de rabdare, atenție si autodisciplinare. Caligrafia degaja eleganta prin contrast, armonie, rafinament, frumusete, echilibru si efectul de unicat ( oricat ar semana intre ele cand sunt spuse, cantate sau soptite, odata ce le scrii cu mana, cuvintele devin, fiecare, o alta poveste)

Untitled design (31)

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.