„Probabil cea mai buna miere din lume”

10325365_633564763379622_3396982354669710933_n

Sănătate Dulce este brandul creat de SC Valea Barcăului SRL – intreprindere socială a Fundației pentru Educatie și Dezvoltare Locală AGAPIS, din Sălaj / “SĂNĂTATE DULCE”  este locul unde sănătos însemnă, în primul rând, natural. Este locul de la granița unui imperiu, locul în care, cu mai bine de două milenii în urmǎ, romanii s-au îndrăgostit de florile de pe câmpii și din sufletele dacilor liberi și s-au cununat cu ele, dând un plus valoare licorii zeilor. Sănătate Dulce e un loc metaforic de pe Valea Barcăului, de unde pornesc la drum bunătăți din natură: produse sǎnǎtoase, naturale, provenite direct de la micii producǎtori de la poalele Munţilor Apuseni. Mai mult decât atât, călătoria aceasta are şi o laturǎ socialǎ:reîntoarcerea spre comunitatea de unde provin produsele. De aceea aici a luat ființă o întreprindere socialǎ, în cadrul cǎreia sunt ambalate produse locale: de la diverse sortimente de miere şi polen, pânǎ la fructe uscate. Mierea este însă, în viziunea celor de pe Valea Barcăului, aurul dulce al României. Și o tratează curespect și prețuire, asumându-și misiunea de a o proteja de intemperiile de plastic ce bântuie lumea! “Mierea cea mai bună o fac albinele, nu oamenii –  Oamenii ar trebui doar să aibă grijă, responsabil, de mediu și de albine, pentru ca mierea să fie, cu adevărat, sănătate dulce!”

Beneficii sociale

Sănătate Dulce îți oferă șansa de a te implica în dezvoltarea durabilă a unei comunități rurale din regiunea Valea Barcăului. Ei îți oferă mai mult decât un borcan cu miere sau o pungă cu fructe uscate. Ai oportunitatea de a deveni finanțator direct pentru copiii și tinerii din mediul rural care nu au acces la educație și formare profesională. SC Valeea Barcăului SRL a creat un model de integrare social prin care sprijină nu doar copiii și tinerii, ci susțin și micii producători locali! Astfel, prin valorificarea resurselor locale, membrii comunităţii îşi îmbunătăţesc veniturile şi devin din consumatori de resurse în generatori de valoare adaugată. Mai mult decât atât, 50% din beneficiile economice obţinute din vânzarea produselor se reinvestesc în educaţie, în susţinerea tinerilor şi copiilor din mediul rural, care nu au acces la educaţie şi formare profesională, iar restul de 50% se vor îndrepta spre dezvoltarea sustenabilă a întreprinderii sociale.

sanatate Dulce apicultori

Produs local, dezvoltare durabilă

SC Valea Barcăului promovează produsele obţinute din ingrediente locale. Astfel s-au dezvoltat relaţii strânse cu acei apicultori şi producători, care pun pasiune în activitatea lor şi sunt dedicaţi calităţii şi dezvoltării durabile. A ştii ce mănânci şi a alege o hrană sănătoasă este la fel de important cu a cunoaşte sursa de unde provine aceasta. Aşadar, în cadrul întreprinderii sociale se ambalează doar mierea şi fructele obţinute local, din practici agricole tradiţionale şi prietenoase cu mediul înconjurător.

Sanatate Dulce delicatese

The Art of Dar – cel mai exclusivist produs din Europa

The Art of Dar

Sanatate Dulce are in portofoliu si unul dintre cele mai exclusiviste produse din Europa: The Art of Dar  (miere imbuteliata in recipient de sticla unicat, inseriat, creat de un artist sticlar, cu lingurita de argint masiv, in saculet din panza de casa si rama de stejar masiv – pentru fiecare produs vandut se planteaza 5 stejari. Intreprinderea sociala detine una dintre cele mai frumoase paduri din lume: o padure in care fiecare copac poarta un nume – numele cumparatorilor The Art of Dar) Produsul a fost lansat la Paris in octombrie 2012 si are ca ambasador de imagine pe actrita Maia Morgenstern.

PLANTĂRI

Sanatate Dulce plantari

ÎNTÂLNIRI / RECOMANDARI

Alin Prunean , Ciolos , Pr Charles, john Akeroyd

 

 

 

Gustand mierea produsa pe Valea Barcaului, botanistul Casei Regale a Marii Britanii a precizat intr-o conferinta publica:“ Mierea din Transilvania este, probabil, cea mai buna miere din lume”, datorita biodiversitatii de aici, iar  Etienne Bruneau, unul dintre cei mai buni degustatori de miere spune ca este “cea mai corecta si buna din Europa, poate chiar din lume”. Alteta Sa Regala Printul Charles al Marii Britanii se numara si el printre cei care au degustat cu placere mierea de pe Valea Barcaului.

 

Text: Coltul Romanesc  / fotografii: colectia personala Sanatate Dulce

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.