O colectie de Gusturi, Arome si Povesti

casa terra (2)

 

gourmeTraditional din Țara Făgărașului  este un mic atelier de procesare a fructelor, legumelor , mugurilor, florilor și petalelor îmbogățite cu plante aromate și sâmburi,  atelier în care principal grijă este să se păstreze Gusturile, Aromele și Poveștile specifice zonei. Povestea a început în 2007, cu pasiune și drag de acasă de Elena Daniela Graură, un adevărat artisan al gustului bun și bunului gust, salvator și promotor al bucătăriei românești așezată în cotidian.

Fructele de pădure sunt culese responsabil din munții care străjuiesc satele Țării Făgărașului iar legumele și fructele sunt din grădinile sătenilor. Un fel propriu de a încuraja resursele și mândria producătorilor locali. În atelierele gourmeTraditional, procesarea este un adevărat act gastronomic, inspirat de ”amintirile culinare” și rețete vechi culese de la gospodinele românce, săsoaice și unguroaice (acest mix de culturi gastronomice fiind o mare avere  a zonei) Produsele sunt  așezate cu mare grijă în sticle și borcane purtând eticheta gourmeTraditional din Țara Făgărașului, care duce oriunde în țară și în lume chipul unei tinere mirese de aici, într-un foarte vechi costum tradițional înnobilat de o” găteală de cap” semn al bogăției și prospețimii.

gourmeTraditional, prin campania “Gusturi, Arome și Povești” menține deschise proiecte de Educație a Gustului,  de Recuperare, Conservare și Promovare a ingredientelor și produselor locale, în scopul diminuării riscului de globarizare  gustului și se dorește a fi o alternativă pentru consumatorul responsabil care alege bucuria calități 100%naturale.

gourmeTraditional

Produse

Începuturile s-au axat pe dulcețuri și siropuri, dar Elena Daniela Graură a făcut o adevărată pasiune pentru gusturile și combinațiile dulci-sărate, scoțând la rampă o serie de zacuști și sosuri care constituie o adevărată Colecție de gusturi alături de gemurile tradiționale, siropurile sau dulcețurile savuroase care se produc în micul ei atelier. An  de an echipa gourmeTraditional popune combinații îndrăznețe, creative,  care pot fi consumate ca atare sau încurajază la gătit. Produsele sunt insoțite de recomandări și rețete.

Zacuscă de vinete, Zacuscă de ciuperci, Zacuscă picantă, Zacuscă cu trufe, Zacuscă de fructe.

Sosuri gata preparate, cu sugestii de a fi consumate: dulceață de ardei iute, de ceapă roșie cu stafide sau prune uscate, sos de merișor

Sosuri care te îndeamnă și te ajută să gătești: sos de ghimbir, de gutui, rabarbăr, siropuri de fructe pentru reducții sau chatnay-uri (sirop de afine, de zmeură, de mure)

Gemuri, dulcețuri și siropuri din fructe și muguri de pădure sau gemuri tradiționale: de prune și măceșe

—–

Text: Coltul Romanesc  / fotografii: colectia personala gourmeTraditional

casa terra (1)

 

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.