Am scris de mana la UNTOLD – Cluj

Pentru ca de prea multa vreme nu mai primim in casuta postală decat facturi si materiale promotionale / Pentru ca stim din ce in ce mai bine sa tastam si din ce in ce mai prost sa scriem. Pentru ca avem nevoie de gesturi duioase, personale, firesti, naturale. E vremea regasirii! Scriem cu mana si trimitem vesti, doruri si povesti de bine, celor dragi.

coltul la untold (1)

Campania Coltul Romanesc „Indemn la scris cu mana”, a ajuns si la cel mai mare festival din Romania: UNTOLD, de la Cluj. Aproape impecabil organizat! Sute de oameni au scris cate o carte postala in atelierul nostru. Au timbrat-o cu timbrul de Posta si cel special Untold si au trimis celor dragi vesti si povesti! Cea mai duioasa a fost a lui Vasilica din Vaslui, care le scria bunicilor, acasa, ca e la Cluj, cu matusa, intr-o mare mare de oameni ca niste robotei si ca le transmite salutari si ii roaga sa ii cumpere niste rate, ca de oameni s-a saturat deja! 🙂 Cosmina Pasarin, responsabil cu filmuletele oficiale Untold, s-a oprit si ea impreuna cu echipa, pentru a surprinde singurul moment din festival in care oamenii  (aproape 70 de mii prezenti) foloseau un stilou si nu gadgeturi. 

coltul la untold (3)

Lansam impreuna cu Muzeul de Panze si Povesti colectii de carti postale pentru a fi scrise de mana si trimise in lume, cu vesti si povesti / Din cand in cand facem ateliere de caligrafie (litere si cuvinte luate cu frumosul, meștesugite manual si trimise mai departe cu drag / Indemnam parintii sa le descopere celor mici magia lumii caligrafiei, care dezvolta foarte frumos creierul copiilor / Indemnam oamenii mari sa scrie biletele: de dragoste, de lucru, de drag, de amintire, de frumos, etc

coltul la untold (2)

 

Scrisul de mana devine, in era digitala, trasatura de caracter.

• Lectiile de caligrafie par astazi mestesuguri invechite ale dascalilor si scolerilor de alta data. Copiii buchisesc tastaturi care mai de care mai sofisticate, astfel incat in lume exista deja comunitati intregi care nu mai stiu sa scrie cu mana.
• Cercetatorii au demonstrat, de-a lungul timpului, prin diverse aplicatii neuroimagistice, ca scrisul de mana schimba felul in care invata copiii si dezvolta creierul acestora . Numai faptul ca manuim un stilou sau un creion ne creste activitatea cerebrala si ne rafineaza functiile motorii. Mai mult, scrisul de mana spune foarte multe despre personalitatea unui om! Il defineste foarte clar și este un soi de oglinda a capacitatilor sale intelectuale, a spiritului.
• Caligrafia este un element estetic, una dintre cele mai importante forme de comunicare umană, un exercitiu bun de rabdare, atenție si autodisciplinare. Caligrafia degaja eleganta prin contrast, armonie, rafinament, frumusete, echilibru si efectul de unicat ( oricat ar semana intre ele cand sunt spuse, cantate sau soptite, odata ce le scrii cu mana, cuvintele devin, fiecare, o alta poveste)

coltul la untold (4)

Text si fotografii: echipa Coltul Romanesc

 

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Un comentariu

  1. Pingback:Scrisul de mana devine, in era digitala, trasatura de caracter. |

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.