Cadou romanesc – cateva idei de Craciun

Primiti cu colindul? Aducem cateva idei faine, de cadou romanesc. Cutiile noastre cu daruri de Craciun sunt un soi de colind metaforic, un omagiu adus micului producator local, responsabil, cinstit si asumat, care isi vede de treaba lui, la el in ograda, creeaza produs romanesc de inalta calitate si aduce plus valoare in comunitatile din care face parte!

cadouri-romanesti-6

Credem in autenticitate si sustenabilitate. Pretuim si respectam valorile traditionale, indiferent ca vorbim de gastronomie sau etnografie. Am pus laolalta cateva  gusturi specifice sarbatorilor de iarna, care fac parte din “patrimoniul” romanesc de Craciun : palinca de prune, ingerasi colindatori din ceramica ce se pot transforma in globuri, pernite décor traditional-delicate, prune uscate cu nuca – asemeni celor ce plecau de la noi spre curtile imperiale din Europa secolului trecut,  miere de albine pura sau in combinatii specifice acestui moment din an, vinuri bune de colectie, sosuri speciale pentru fripturile de Craciun, dulceturi pentru  micul dejun asternut Mosului, carti postale cu povesti sau colinde crestine. Cadou romanesc – gusturi, simboluri si texturi care ne aduc aminte, cu bucurie, de casa si de copilarie, sau care se pot combina astfel incat  sa prezinte unui strain esenta spiritului romanesc de sarbatori!

cadouri-romanesti-5 cadouri-romanesti-4

cadouri-romanesti-3 cadouri-romanesti-2

Tricou Fain cu grafica de Iarna

Iarna pe ulita este un tricou-omagiu adus poeziei iernilor de alta data. Am cautat sa cream – stilizat, un peisaj care sa ne intoarca in copilarie, la momentele noastre de bucurie suprema, de pe derdelus. Am vectorizat principalele simboluri romanesti, specifice Craciunului: soarele reprezentand  lumina, stelele vesnic calauzitoare spre bine si transformate in  fulgii de nea, plus bradul – fratele nostru peste veacuri. Un tricou de purtat in seara de colinda – cand se vesteste pe toate ulitele Nasterea lui Hristos, la derdelus pe sub un pulovar gros, seara in cabana langa semineu – la un vin fiert, si chiar la petreceri – ca piesa statement, accesorizata si pusa in valoare de bijuterii simple si fuste din colectii de designeri romani. Sa aveti o iarna frumoasa, cu vuiet navalnic de bucurie!

tricou-romanesc_deiarna-2

tricou-romanesc_deiarna-1

„Care bucurie
Si la voi sa fie
De la tinerete
Pan’ la batranete,
Pan’ la batranete!
La Anul Si La Muti Ani!”

 

——————————————–

Arta de a darui incepe prin a cumpara de la tine de acasa, de la ai tai!

Poftiti si cumparati cadouri romanesti de  aici.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns